Hoe staat het met je boek?

De angst voor het witte vel, voor kritiek, voor het writer’s block, vrijwel elke schrijver kent hem.

  • “Een ander heeft het al eerder en beter gezegd.”
  • “Ik kan beter wachten tot ik er echt de tijd voor heb.”
  • “Ik kan beter wachten tot ik echt de inspiratie heb.”
  • “Ik heb mijn eigen invalshoek nog niet helemaal gevonden.”
  • “Ik heb laatst een goede schrijfgids gezien. Die ga ik eerst lezen.”

Wat moet er gebeuren voordat je begint? Moet je een bijna dodelijk ongeluk krijgen en voor revalidatie maanden aan je bed gekluisterd zijn, zoals huisarts Evert den Drijver, die het pakkende Dokter zelf. Verhalen uit een plattelandspraktijk (Rotterdam 2017) schreef?

In iedereen zit een boek. Bijna iedereen is van plan dat te gaan schrijven. Alleen: het komt er maar niet van.

Drie dingen heeft een schrijver nodig, zegt schrijfster Elizabeth George in Write away (2004): talent, passie en discipline. De belangrijkste: discipline. “Schrijven komt er voor een groot deel op neer dat je er eenvoudig voor gaat zitten.”

In september begint de pilot Maak de schrijver in je los: drie maanden lang veertiendaags een intensieve dag training en feedback door docent Creatief tekstschrijven Karel Witteveen. Zeven sessies om te onderzoeken wat je te melden hebt, als privépersoon of op je vakgebied. Gedisciplineerd werken aan bijvoorbeeld een kinderverhaal, een scenario of het eerste hoofdstuk van je boek.

Stuur een mailtje als je meer wilt weten en vraag het intakeformulier aan. Tenminste de pilot wordt aantrekkelijk geprijsd.

Delen met je netwerk?

Plaats een reactie