Dit is Bureau Zuijdgeest Beter Schrijven

Peter-Zuijdgeest-beter-schrijven
Peter Zuijdgeest

We zijn een kleinschalig, onafhankelijk bureau voor schrijftrainingen. Uit ergernis over het abracadabra van veel instanties zijn we ontstaan. We maakten in 1989 een vliegende start bij de gemeente Voorburg. Onze cursus ‘Begrijpelijk schrijven voor ambtenaren’ werkte daar eerst op de lachspieren. Maar na bedankjes van de Voorburgers voor de begrijpelijke taal van de gemeente werd hij een landelijk succes.

We geloven dat je (bijna) alles in gewone mensentaal kan zeggen, zoals een journalist dat kan. We zijn een samenwerkingsverband van gekwalificeerde trainers, hoogopgeleid, gevormd in de praktijk, en gespecialiseerd in publieksteksten, beleidsteksten, webteksten of creatieve teksten.

We helpen onze opdrachtgevers hun boodschappen begrijpelijk te verwoorden, op de menselijke maat. We weten dat dit veel miscommunicatie, boosheid en frustratie kan voorkomen.

Onze klanten vinden we onder organisaties die – vaak onbewust – ingewikkeld en onpersoonlijk schrijven, zoals gemeenten, provincies, waterschappen, hogescholen, woningcorporaties. We vinden onze klanten steeds vaker ook onder zelfstandige professionals.

Voor deze doelgroepen verzorgen we schrijftrainingen, workshops en maatwerk, waarin we de deelnemers oefenen het beter te doen. We willen bijdragen aan een prettiger maatschappij door begrijpelijker, overtuigender en aantrekkelijker teksten – teksten in gewonemensentaal, geen hocus pocus.

Print Friendly, PDF & Email