Trainingen en workshops

“Goede formule. Goede cursus. Plezierig om te doen.” Zo evalueert een cursist, directeur aan de Technische Universiteit Delft, de training Gewonemensentaal schrijven. Deze typering geldt eigenlijk al onze trainingen. De theorie vertalen we in duidelijke regels en aanbevelingen. Die presenteren we niet alleen, we oefenen ze - met je eigen teksten - tot je ze in de vingers hebt. Door deze aanpak zijn onze trainingen goed te volgen, goed te onthouden én erg leuk om te doen.

Trainingen

In een training verbeter je basisvaardigheden als begrijpelijk schrijven of overtuigend schrijven. Vaardigheden die voor iedereen van belang zijn en die je alleen door oefening leert. Trainingen duren anderhalve dag tot drie dagen.

Bekijk de trainingen >>>

Workshops

In een workshop bekwaam je je in een specifieke tekstsoort of vaardigheid als schrijven voor het web of snellezen. Net als in een training krijg je theorie maar je krijgt vooral vuistregels en praktische tips. Workshops duren een halve of een hele dag.

Bekijk de workshops >>>

Trainingen

vulpen-icoonBegrijpelijk schrijven. Een korte, praktijkgerichte training gewonemensentaal schrijven (vanaf taalniveau B1+) in brieven en beleidsnota’s, webteksten en wetsteksten, verhalen en artikelen. Bestemd voor iedereen die schrijft voor burgers, cliënten, leden of klanten.
Lees verder >>>

vulpen-icoonSneller en beter beleid schrijven. Compacte, complete beleidsadviezen helder en overtuigend op papier zetten. Bestemd voor (aankomend) beleidsmedewerkers en politiek adviseurs bij gemeenten, provincies, ministeries, instellingen en bedrijven.
Lees verder >>>

vulpen-icoonCreatief tekstschrijven. Tweedaagse training creatieve tekstideeën bedenken en deze toepassen in een concrete tekst. Bestemd voor gevorderde tekstschrijvers, voorlichters, communicatieadviseurs, redacteuren, journalisten, marketeers, pers- en pr-medewerkers.
Lees verder >>>

vulpen-icoonHoe schrijf je dat? Korte cursus vlekkeloos Nederlands schrijven. Bestemd voor tekstprofessionals, secretaresses, communicatiemedewerkers en ieder die zijn of haar kennis van spelling en stijl wil opfrissen, bijspijkeren of met anderen delen.
Lees verder >>>

vulpen-icoonVerslagleggen. Plezierige, intensieve training betere verslagen maken in minder tijd. Bestemd voor ieder die gevraagd wordt het verslag te schrijven.
Lees verder >>>

vulpen-icoonSchrijven voor laaggeletterden. Een korte, praktijkgerichte training schrijven in eenvoudig Nederlands (‘taalniveau B1’). Bestemd voor ieder die schrijft voor anderstaligen, laaggeletterden, dyslectici en mensen die het lezen bijna zijn verleerd.
Lees verder >>>

Workshops

vulpen-icoonKladjes® of de Kladblokmethode. Tekstspecialisten opgelet! Elke week een tikje creatiever schrijven? Probeer, leer en geniet met Kladjes®.
Lees verder >>>

vulpen-icoonRaadsvoorstellen schrijven. Workshop bestemd voor beleidsmedewerkers die raadsvoorstellen schrijven of gaan schrijven en ervaring hebben in het opstellen van beleidsteksten. Lees verder >>>

vulpen-icoonSnellezen. Praktische, eendaagse workshop sneller en efficiënter lezen. Bestemd voor wie goed geïnformeerd moet zijn, maar onder de leeslast dreigt te bezwijken.
Lees verder >>>

vulpen-icoonSociale media-strategie. Praktijkgerichte, interactieve workshop voor communicatieprofessionals, beleidsmedewerkers, projectleiders, collegeleden,  raadsleden en ieder die met relatiegroepen contact wil houden via de sociale media . Lees verder >>>

vulpen-icoonSchrijven voor online. Praktijkgerichte, interactieve workshop voor webredacteuren, communicatieprofessionals, ict’ers, projectleiders en ieder die de eigen teksten voor online wil optimaliseren. 
Lees verder >>>

Print Friendly, PDF & Email
Comments are closed.