Schrijf 12 x Creatiever. Schrijf Kladjes®

Tekstspecialisten opgelet! Elke week een tikje creatiever schrijven? Probeer, leer en geniet met Kladjes® ofwel de Kladblokmethode.

Ben je (aankomend) “tekstprofessional”, werk je veel op jezelf en zoek je inspiratie en professionele feedback? Dan is kladjes schrijven helemaal geen gek idee. Kladjes® is vakantie voor je pen. Bestemd voor bijvoorbeeld communicatieadviseurs, copywriters, journalisten, tekstschrijvers en online-redacteuren.

Hoe werkt Kladjes®?

Kladjes® is twaalf, vooraf vastgestelde weken achtereen, wekelijks een prikkelende oefening creatief tekstschrijven in je inbox die je in korte tijd voor jezelf maakt. Je stuurt je uitwerking binnen vijf dagen in, wordt gelezen en krijgt nog dezelfde week op twee (wisselende) punten feedback. Schrijf Kladjes® als introductie op de training Creatief tekstschrijven. Of doe het als op zichzelf staande training op afstand.

Waarom Kladjes®?

 Je ontdekt …

 • Hoe je op verhaal komt, oftewel voor welke onderwerpen je warm loopt;
 • Hoe je een frisse, verrassende benadering van je thema’s vindt;
 • Hoe je beeldender, pakkender en suggestiever formuleert.

Je oefent je schrijfspieren en werkt aan een schrijvers-mindset. Daarnaast bouw je aan een bestand van eenvoudige oefeningen en eigen tekstopzetjes om in drukkere tijden op terug te vallen.

Denk je erover om de training Creatief tekstschrijven te gaan volgen, dan is dit de ideale aanloop. Maar Kladjes® doen het ook goed als warming-up of om een writer’s block te doorbreken.

Heerlijk om te doen. Dat is nog eens een mooie manier van leren. Ulrike Schmidt, tekstschrijver / journalist, Meander Media.

“De tijdsbeperkingen hielpen me scherp te blijven en niet oeverloos te piekeren over details.” Reinilde van Ekris, eindredacteur, RetailTrends Media.

“Het kost weinig tijd, het houdt m’n schrijven scherp en brengt me veel creatieve invalshoeken.” Ingrid Kooijman, Ingrid Kooijman Tekst& Beeld.

Vreselijke opdracht. Zo lang mogelijk uitgesteld. Tekstschrijver, naam bij de webredactie bekend.

Docenten

 • Kladjes® of de Kladblokmethode is een idee van Peter Zuijdgeest dat wordt uitgevoerd door hemzelf en trainer Creatief tekstschrijven Karel Witteveen.

Data en duur

 • Het volgend traject – wekelijks een half uurtje vakantie voor je pen – begint vrijdag 7 april en eindigt vrijdag 30 juni 2023.

Aantal deelnemers per groep 

 • Maximaal 12 personen

Prijs

 • € 295,- (0% btw) voor 3 maanden schrijfplezier en 12x feedback.

Aanmelden

 • Via het formulier hieronder kun je je aanmelden. Je ontvangt daarna een bevestiging en een factuur. Je bent ingeschreven zodra we je betaling hebben ontvangen.

  Aanhef:
  mevrouwheer

  (hier te lezen).

  Let op! Het komt een enkele keer voor dat het, bijvoorbeeld door computerinstellingen, niet lukt onderstaand inschrijfformulier te verzenden. U krijgt dan een foutmelding. Neemt u in dat geval a.u.b. contact met ons op: info@bureauzuijdgeest.nl of 06-337 70 874.

  Print Friendly, PDF & Email