Prijsvraag: ‘Van harte’

Wie op Facebook of in een Whatsappgroep zit en jarig is, kan zomaar tien keer de felicitatie ‘Hartelijk gefeliciteerd. Maak er een mooie dag van!’ verwachten. Het is een bloedeloos cliché. Nee, dan Erasmus. In zijn Over de overvloed van formuleringen en gedachten uit 1512 geeft hij bijna tweehonderd versies van één Latijns clichézinnetje; ‘Uw brief heeft me buitengewoon verheugd.’

Wie een jarige werkelijk een warm hart toedraagt, zou aan Erasmus een voorbeeld moeten nemen. We maakten er een prijsvraag van. De opdracht: bedenk drie originele, welgemeende verjaardagswensen. Enkele tientallen deelnemers aan Kladjes® gingen je voor. Ter inspiratie volgt hier een beknopte bloemlezing.

  • ‘Ik kijk al 364 dagen uit naar vandaag zodat ik je eindelijk weer kan feliciteren.’ (Suzanne Geurts)
  • Vandaag ben je jarig, samen met nog 40.575 andere Nederlanders. Jij bent natuurlijk de speciaalste! Van harte. (Vanessa Monfils)
  • Van remmend de berg af krijg je het ook warm. Enjoy the ride ouwe! (Jan-Paul van Maarschalkerwaard)

Kans maken op een van drie te winnen exemplaren van Roy Ishak’s Creatief schrijven voor copywriters? Mail voor 1 december maximaal drie originele verjaardagswensen naar info@bureauzuijdgeest.nl. Een deskundige jury van copywriter Roy Ishak, toneelschrijver Anouk Saleming en schrijftrainer Peter Zuijdgeest beoordeelt je inzending.

Delen met je netwerk?

Plaats een reactie