Kamervoorzitter

Tweede KamerVan alle kanten kwamen de felicitaties. Het was ook een eervolle, nieuwe functie: Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg coachen. Alleen: de coach van mevrouw Van Miltenburg was Peter Zuydgeest. Ik ben Peter Zuijdgeest.
Toegegeven: het onderscheid is subtiel en de verwarring begrijpelijk. Beiden zitten we in de (overheids)communicatie. Ook zijn we volle achterneven. Maar die andere Peter doet aan reputatiemanagement en werkt graag achter de schermen. En deze Peter brengt zaken juist graag begrijpelijk voor het voetlicht.

Mijn achternaam schrijf ík al tientallen jaren met i- j. Uiteindelijk staat hij – heel chic – zo op mijn geboortebewijs. Dat is geen schrijffout. Volgens de Nederlandse familiedatabank is de y in Zuydgeest zonder puntjes hetzelfde letterteken als de ij met puntjes, dus geen ypsilon zoals die in yoghurt of symbool.

Hoe het ook zij, Zuijdgeest met i – j blijkt nauwelijks onderscheidend. Misschien moet ik daarom mijn voornaam afwijkend gaan schrijven net als Frènk, Guuz, Janneque, Miesjel, Petterik, Rhijja. Dan zou het Peturr worden. Opvallen doét het. Afijn, genoeg over Peters Zuijdgeest. Als u de naam maar onthoudt.

 

Delen met je netwerk?

Plaats een reactie