Kleefkracht

Een raadsvoorstel lezen in dertig seconden, kan dat? Volgens een Oost-Nederlands trainingsbureau is de 30-secondenlijn “de grootste eye-opener van de training: een raads- of collegelid leest uw voorstel op hoofdlijnen in 30 seconden!”

De 30-secondenlijn ontleent dit bureau aan het boekProfessioneel schrijven van Ed Grubben en Jan Vriens uit 1995. Deze auteurs bedachten deze toets voor feedback op brochures. Wat is de reactie na een halve minuut neuzen in de brochure?  En wat is de reactie na een echte leesronde? 

Onze Oost-Nederlandse collega’s staan goed aangeschreven en de 30-secondenlijn is zinnig om lezers een eerste indruk te geven van elke tekst, dus ook van raadsvoorstellen. Maar de grootste eye-opener?

In onze workshop Raadsvoorstellen schrijven beloven wij een andere, eigen eye-opener: 30-secondenlijm. We leren beleidsmedewerkers adviezen te schrijven met sterke argumenten, argumenten met kleefkracht. Om raadsleden tot verstandige  besluiten te laten komen, vinden wij die nóg belangrijker.

Delen met je netwerk?

Plaats een reactie