Ik ben toch niet gek!

Ieder jaar wordt er weer reikhalzend naar uitgekeken: de BTW-vrije dagen van de MediaMarkt. 21% BTW weg ermee! De actie duurt vijf dagen. Ook de trainingen van Bureau Zuijdgeest Beter Schrijven zijn vrij van BTW – de komende vier jaar.

Dat zit zo. Trainingsbureaus die vrijstelling van BTW willen moeten daarvoor aantonen dat zij functiegerichte trainingen verzorgen. Daarvoor is een dure audit, een bedrijfscontrole, nodig die om de vier jaar moet worden herhaald. Wij besloten medio 2014 hiermee te wachten.

Een jaar lang hebben we BTW over de trainingen berekend, nadat we eerst onze prijzen met 10% hadden verlaagd. Dit leek gunstig. Onze opdrachtgevers konden de betaalde BTW terug vragen (gemeenten kennen het BTW-compensatiefonds) en wij mochten de ontvangen BTW voor een deel zelf houden.

Tot we de BTW-aanslagen binnen kregen. Die vielen niet mee. Na tóch een audit werken we nu weer vrij van BTW. Maar onze prijzen zijn nog altijd 10% lager. Dus wie over schrijftrainingen denkt, kan het beste nu 035-8874076 bellen. Per 1 januari gaan de prijzen omhoog naar het oude niveau.

Delen met je netwerk?

Plaats een reactie